روایت اقتصاد ایران در ۳۱ اردیبهشت

اقتصاد ایران سال ۱۴۰۶ کجا می ایستد؟

اقتصاد ایران سال ۱۴۰۶ کجا می ایستد؟

پلات: بعد از چند ماه بررسی، گمانه زنی و نگارش، سرانجام از متن برنامه هفتم توسعه پیشنهادی دولت رونمایی گردید و بدین سان نمایندگان مجلس به زودی بررسی های خود دراین زمینه را شروع خواهند کرد.


به گزارش پلات به نقل از ایسنا، در دومین روز کاری هفته، بخش مهمی از تمرکز اقتصاد ایران به برنامه هفتم توسعه اختصاص داشت. لایحه ای که از اگر به سند نهایی تبدیل گردد، برنامه پنج سال آینده اقتصاد ایران را مشخص خواهدنمود.
چهره روز: برنامه هفتم توسعه
بررسی ابعاد مختلف برنامه هفتم توسعه، نشان میدهد که دولت تغییرات مهمی را در اقتصاد ایران پیشبینی کرده است. برمبنای لایحه پیشنهادی برنامه هفتم توسعه، همه درآمدهای نفتی مستقیما به حساب صندوق توسعه ملی واریز خواهد شد و این صندوق موظف است سالانه ۲۵ میلیارد دلار را در اختیار دولت قرار دهد.
در کنار آن، برمبنای آن چه به عنوان لایحه برنامه هفتم توسعه انتشار یافته است، هر یک از دستگاه های اجرائی وظایفی در قبال اجرای طرح مولدسازی اموال و دارایی های خود دارند که به تفصیل به آن پرداخته شده است.
همین طور دولت در لایحه برنامه هفتم توسعه، برنامه مفصلی برای حل مشکل ناترازی بانک ها دارد که می توان به ارزیابی دارسایی های آنها تا تعیین حسابرس مستقل و نهایتاً انحلال بانکهای ناتراز اشاره نمود.
برآورد روز: تغییرات مالیاتی
طبق لایحه برنامه هفتم توسعه، مقرر است پروسه وصول دریافت حق بیمه، توسط سازمان امور مالیاتی صورت گیرد. در ماده ۱۷ لایحه برنامه هفتم توسعه آمده است: بمنظور تسهیل فضای کسب وکار و تسریح و تسهیل در فرایندهای پرداخت و وصول مالیات و کسور بیمه از جانب واحدهای کسب وکار، پروسه وصول دریافت حق بیمه، توسط سازمان امور مالیاتی کشور انجام می پذیرد.
همین طور برمبنای لایحه برنامه هفتم توسعه، وضع هر گونه تخفیف، ترجیح، بخشودگی کاهش نرخ معافیت و شمولیت نرخ صفر و اعطای اعتبار مالیاتی در سالهای اجرای قانون برنامه هفتم توسعه ممنوع است. بر این اساس میزان درآمد از دست رفته دولت (مالیات) از این محل درباب مالیات بر درآمد هر شخص حقیقی نمی تواند بیش از پنج میلیاردریال در سال باشد.
طبق لایحه برنامه هفتم توسعه، معافیت مالیاتی درآمد حاصل از صادرات مواد و محصولات معدنی و صنایع معدنی فلزی و غیرفلزی و محصولات نفتی گازی و پتروشیمی لغو خواهد شد.
گریز روز: بازار سرمایه
شاخص کل بورس امروز با ۴۷۸۴ واحد افزایش تا رقم دو میلیون و ۳۰۲ هزار واحد صعود کرد. شاخص کل با معیار هم وزن هم با افزایش ۳۰۸۶ واحدی در رقم ۷۶۴ هزار و ۵۹ واحد ایستاد.
وزیر اقتصاد نیز درباره ی بورس صحبت های جدیدی بیان نمود. وزیر امور اقتصادی و دارایی اعلام نمود که امسال یکی از امیدواری های جدی دولت این است که از ظرفیت بازار سرمایه برای تامین مالی بخش های مالی اقتصاد استفاده نماید.
همین طور یک فعال بازار سرمایه ضمن تشریح آخرین وضعیت بازارگردانی صندوق پالایش یکم، اعلام نمود که روند ملایم صعودی در بازار سرمایه ادامه خواهد داشت.
سئوال روز: خودرو های مونتاژی
بحث بر سر خودروهای مونتاژی همچنان ادامه دارد. بعد از گذشت دو هفته از تصویب قیمت خودرو های مونتاژی، هنوز قیمتی اعلام نشده و شرکت های خودروساز همان افزایش قیمت اعمال شده توسط خودشان را مدنظر دارند، از طرف دیگر نهادی اطلاعات دقیق و کاملی از آن ارائه نمی کند؛ این در حالیست که از آخر هفته جاری ثبت نام برای انتخاب خودرو مرحله دوم فروش یکپارچه شروع می شود و متقاضیان نمی دانند خودرو ها با چه قیمتی عرضه خواهند شد؟
در همین زمینه، مدیر سامانه یکپارچه اختصاص خودرو با بیان این که داشتن گواهینامه برای این گروه هیچوقت شرط نبوده و نخواهد بود، اصرار کرد که تنها شرط در نظر گرفته شده برای ثبت نام این متقاضیان، داشتن دو فرزند و بیشتر طبق قانون جوانی جمعیت و مسدود داشتن وجه ۱۰۰ میلیون تومانی در حساب وکالتی آن هاست.
همین طور رییس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان اصرار کرد که خودروسازان مونتاژی باید از قیمت های جدید مصوب شورای رقابت تمکین کنند و در غیر این صورت با آنها برخورد تعزیراتی خواهد شد.



1402/03/01
13:58:23
5.0 / 5
454
تگهای خبر: تولید , ثبت نام , فروش , محصولات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
پلات