رشد اقتصادی با عنایت به ظرفیتهای نهفته دریا محور الزامی است
به گزارش پلات، همایش اقتصاد دریامحور به منظور شناسایی و بهره برداری از ظرفیتهای گسترده اقتصادی موجود در ساحل، فراساحل و آب های آزاد برگزار می گردد.
به گزارش پلات به نقل از مهر، حمید آذرمند دبیر همایش اقتصاد دریا محور امروز (شنبه، ۲۸ مهر) در نشست خبری همایش اقتصاد دریا محور با اشاره به اینکه اقتصاد با عنایت به ظرفیتهای نهفته دریا محور رشد و گست و اظهار داشت: همایش اقتصاد دریا محور به منظور شناسایی و بهره برداری از ظرفیتهای گسترده اقتصادی موجود در ساحل فراساحل و آب های آزاد برگزار می شود؛ این رویداد با تمرکز بر حوزه هایی همچون توسعه شهر های جدید ساحلی، کشتی سازی صنایع فراساحلی، انرژی، شیلات اقتصاد دیجیتال صنعت مالی و گردشگری به دنبال ایجاد فرصت های سرمایه گذاری و توسعه زیرساخت های اقتصادی می باشد.
وی ضمن اشاره به توسعه تعاملات بین سرمایه گذاران در اقتصاد دریا محور اضافه کرد: توجه به ظرفیتهای بسیار گسترده اقتصاد دریا محور برای کمک به جهش سرمایه گذاری و رشد اقتصادی و افزایش رفاه ملی ضروری است ابعاد مختلف مبحث ظرفیتهای بالقوه تجارب جهانی موانع و چالش ها با حضور فعالان بخش خصوصی بررسی شود.
دبیر همایش اقتصاد دریا محور خاطرنشان کرد: این همایش بگونه ای طراحی شده اند که تمامی ابعاد اقتصاد دریا محور را در برگیرند. همچون این ابعاد میتوان به توسعه شهر های جدید ساحلی، کشتی سازی و صنایع وابسته، صنعت مالی فراساحلی، سرمایه گذاری خارجی، انتقال صنایع آب بر، اقتصاد دیجیتال، اقتصاد سلامت، صنایع معدنی، آب و انرژی، گردشگری، شور ورزی، شیلات اشاره نمود.
آذرمند خاطرنشان کرد: این همایش شامل سه بخش کلیدی خواهد بود؛ بخش اول شامل چهار سخنرانی افتتاحیه توسط مقامات و مسؤولان ارشد اجرایی، شش پنل تخصصی شامل ۲۹ سخنرانی تخصصی توسط مدیران عامل و کارآفرینان برجسته کشور و مقالات علمی تهیه شده توسط اساتید و کارشناسان برجسته کشور می شود. بخش دوم شامل چهار نشست اختصاصی B۲B با محوریت صادرات خدمات فنی و مهندسی، جذب سرمایه گذاری خارجی، توسعه ظرفیتهای تأمین مالی و توسعه زیرساخت های آب و انرژی است. بخش سوم نمایشگاه جانبی برای معرفی ظرفیت ها و توانمندی های شرکت هاست.
در ادامه علی فیروزی عضو سیاستگذاری همایش اقتصاد دریا محور با انتقاد به وضعیت پیشرفت و توسعه سواحل کشور اظهار داشت: طول نوار سواحل کشور به ۵۸۰۰ کیلومتر می رسد و بین ۱۸۰ کشور چهلمین کشور هستیم که این میزان از نوار ساحلی را دارا هستیم اما در کشورهای خارجی تمرکز جمعیت در جوار سواحل و دریا است اما در کشورمان تنها ۱۰ درصد جمعیت در این نوار ساحلی مستقر شده اند. در نوار ساحلی ۲۵۰۰ کیلومتری در هرمزگان تنها یک درصد جمعیت حضور دارد. سالهاست که در رابطه با توسعه سواحل مکران صحبت می نماییم اما عمده مردم تصوری از مکران ندارند.
به گفته فیروزی به ازای هر هزینه ای که برای اشتغال یک نفر در خشکی صورت می گیرد، میتوان با این هزینه، برای چهار نفر در دریا اشتغال ایجاد کرد.
جمعیت بندرعباس تا قبل از تأسیس بندر شهید رجایی را به یاد داریم، بعد از راه اندازی بندر شهید رجایی، جمعیت دو برابر شد. از طرفی با تشکیل فولاد و سیمان و… در هرمزگان، یک دفعه جمعیت بندرعباس پنج برابر می شود؛ این نشان داده است که آن منطقه قابلیت توسعه دارد.
گفتنی است رهبر معظم انقلاب اسلامی آبان ماه سال ۱۴۰۲ سیاست های کلی توسعه دریا محور را برای مبادرت به رؤسای قوای سه گانه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ کردند؛ بر طبق این ابلاغیه قوه مجریه موظف شد با کمک مجلس شورای اسلامی و قوه قضاییه و با بسیج دستگاههای مسئول، برنامه جامع تحقق این سیاست ها را شامل تقدیم لوایح، تصویب مقررات و اقدامات اجرایی لازم در مهلت شش ماهه ارائه نماید.
متعاقباً برنامه جامع تحقق سیاست های کلی توسعه دریا محور در تاریخ ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ توسط هیئت وزیران تصویب و در ۱۹ تیر ۱۴۰۳ توسط معاون اول رئیس جمهور جهت اجرا ابلاغ گردید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب