مروری بر مهم ترین اخبار اقتصادی
اقتصاد همچنان روی خط دلار
پلات: اقتصاد ایران امروز هم به مانند روزهای گذشته تحت تاثیر تصمیمات ارزی دولت قرار داشت.
به گزارش پلات به نقل از ایسنا، «توقف ثبت سفارش كالا»، «اعلام جزئیات دریافت ارز دانشجویی»، «تاثیر نرخ ارز بر قیمت خودرو» بعضی از مهم ترین خبرهای اقتصادی پنج شنبه ۲۳ فروردین به شمار می روند.
ثبت سفارش واردات و صادرات متوقف شد
ثبت سفارش كالا تا اطلاع ثانوی برای تجار میسر نخواهد بود.
منابع رسمی اعلام نموده اند: «با توجه به ابلاغیه جدید معاون اول رئیس جمهوری، جهت اعمال تغییرات در ضوابط تجاری تا اطلاع ثانوی امكان ثبت سفارش وجود ندارد و كلیه پرونده ها در استعلام ضوابط كالایی «رد پیش فاكتور» خواهند شد.»
بازار طلا در انتظار ارزانی
عضو هیات رییسه اتحادیه فروشندگان طلا از كاهش قیمت طلا در ایام اخیر گفت و پیش بینی نمود تا رسیدن به نقطه تعادل این كاهش قیمت ادامه داشته باشد.
كشتی آرای قیمت هر سكه تمام بهار آزادی را در روز پنج شنبه ۲۳ فروردین ماه یك میلیون و ۷۸۵ هزار تومان اعلام نمود و اضافه كرد: قیمت نیم سكه ۸۷۳ هزار تومان، ربع سكه ۵۴۶ هزار تومان و سكه گرمی ۳۵۱ هزار تومان است. هر گرم طلای ۱۸ عیار هم امروز در بازار ۱۶۵ هزار و ۸۰۰ تومان قیمت داشته است.
تاثیر نوسانات ارز برقیمت خودرو
عضو هیات مدیره مدیران خودرو درباره تاثیر نوسانات اخیر نرخ ارز برقیمت محصولات این شركت، اظهار نمود: به نوسان های ناگهانی نرخ ارز عكس العمل سریع نشان نمی دهیم و در حال بررسی شرایط هستیم.
حسین شریعت در نشست خبری اظهار نمود: سیاست مدیران خودرو و شریك چینی آن این است كه محصولات را با قیمت اقتصادی عرضه كنند.
وی با بیان این كه برخی واردكنندگان و خودروسازان با نوسانات اخیر نرخ ارز فروش را متوقف كرده اند، تصریح كرد: به دنبال كاهش و مدیریت هزینه ها هستیم تا كمترین افزایش قیمت را داشته باشیم. ضمن آنكه باید ببینیم سیاست دولت در بازار ارز چگونه اجرا شده و چه تاثیری خواهد داشت.
نگاه فعالان بورسی به سمت بازار ارز
فعالان بورس تهران این هفته را در شرایطی سپری كردند كه ریسك های مختلف بازار سهام را تهدید می كرد و بازارهای پول و ارز به رقابت با بازار سرمایه پرداختند.
در این هفته معاملات بازار سهام به شدت تحت تاثیر بازار ارز بود. تلاطم های قیمتی در بازار ارز و در نهایت خبر ارز ۴۲۰۰ تومانی تصمیمات فعالان بازار سهام را برای داد و ستد با شك و تردید هایی مواجه كرد و ریسك های خرید و فروش را افزایش داد.
جزئیات جدید پرداخت ارز دانشجویی اعلام شد
مبلغ قابل تأمین ارز دانشجویی حداكثر سالانه ۱۵۰۰۰ دلار یا معادل آن به سایر ارزها بابت شهریه دانشگاه و حداكثر ماهیانه ۱۰۰۰ دلار یا معادل آن به سایر ارزها برای دانشجو و حداكثر ماهیانه ۵۰۰ دلار برای هر عضو خانواده وی است.
بانك مركزی، پیرو اطلاعیه انتشار یافته درباره یكسان سازی نرخ ارز با عنایت به پرسشها و ابهامات مطرح شده در مورد ارز مسافری و دانشجویی، اطلاعات تكمیلی در مورد نحوه تأمین این ارزها را اعلام نمود.
۱۲ كالای صادراتی به عراق بازرسی نمی شوند
در حال حاضر ۱۲ كالای صادراتی از ایران به عراق بازرسی استاندارد نمی شوند كه مقرر است این تعداد كالا به ۵۰ مورد افزایش یابد.
نیره پیروزبخت - رئیس سازمان ملی استاندارد ایران- در گفت وگو با ایسنا، با بیان این خبر اظهار نمود: پیرو تنظیم و ابلاغ تفاهم نامه با كشور عراق و درخواست آنها در خصوص ارسال نسخه انگلیسی یا عربی مربوط به ۱۲ كالا بعد از برگزاری جلسات مختلف كارشناسی تشكیل شده در سال قبل با حضور نمایندگان پژوهشگاه استاندارد، نظارت بر اجرای استاندارد، دفتر ارزیابی كیفیت كالاهای صادراتی و وارداتی و دفتر تدوین استانداردهای ملی تمامی استانداردهای ملی مربوط به بسته مورد تقاضای كشور عراق به زبان انگلیسی برگردانده شد.
انجام تمام پرداخت های قراردادهای فاینانس بر اساس دلار ۴۲۰۰ تومانی
بانك مركزی اعلام نمود: تمام پرداخت های مربوط به قراردادهای فاینانس (اعم از پیش پرداخت، بازپرداخت هزینه ها و غیره) از این تاریخ بر مبنای نرخ جدید (در حال حاضر بر اساس هر دلار ۴۲۰۰۰ ریال یا معادل آن به سایر ارزها) صورت خواهد گرفت.
جایگزینی یورو تفاوتی در معاملات تجاری تولید نمی كند
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به مبحث مطرح شده در مورد تعویض ارز رسمی كشور از دلار به یورو، اظهار نمود: این اقدام چندان تفاوتی در اصل معاملات به وجود نمی آورد و فقط فروشندگان باید در این باره توجیه شوند.
علاء میرمحمد صادقی همینطور به ایسنا اظهار داشت: به نظر می رسد اتفاقاتی كه در ایام گذشته افتاد به خاطر فعالیت دلالانه برخی افراد و توسعه شایعات در بازار بود كه خوشبختانه توسط دولت مهار گشت. اما مردم كه ارزش سرمایه خویش را در خرید می دیدند و حتی كسبه مختلف كه ممكن بود در شرایط عادی روی معاملات خود در بهترین شرایط تا ۱۰ درصد سود كنند، سرمایه خویش را وارد بازار اغواكننده ارز كردند تا بتوانند از منافعی ۲۰ تا ۳۰ درصدی بهره مند شوند كه خود این مورد باعث تشدید تلاطم قیمت ارز شد.
۵ تهدید بزرگ برای سازمان تجارت جهانی
سازمان تجارت جهانی با بزرگترین بحران تاریخ ۲۳ ساله خود روبرو شده است. به نقل از بلومبرگ، دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریكا، معتقد می باشد سازمان تجارت جهانی نمی تواند مشكلاتی را كه با ترقی اقتصادی سریع چین بوجود آمده اند حل كند و عملا مقرراتی كه تجارت بین المللی را كنترل می كنند، به چالش كشیده است. ترامپ در یكی از پیام های خود در توییتر نوشت: سازمان تجارت جهانی برای آمریكا غیرمنصفانه بوده است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب