كارشناس حوزه كار مطرح كرد

ریسك سرمایه گذاری در بخش خدمات كمتر است

ریسك سرمایه گذاری در بخش خدمات كمتر است

پلات: یك كارشناس حوزه كار معتقد می باشد بخش های صنعت و كشاورزی از ریسك بالایی برای سرمایه گذاری برخوردار می باشند، در حالیكه ریسك پایین، سرمایه گذاری كم و زودبازده بودن بخش خدمات، آمار اشتغال این بخش را افزایش داده است.



علی اكبر لبافی در گفت وگو با ایسنا، در ارزیابی كاهش سطح اشتغال در بخش های كشاورزی و صنعت و افزایش آمار اشتغال بخش خدمات، اظهار نمود: تا پیش از سال ۱۳۸۴ دولت و بانك مركزی در بحث سرمایه گذاری در بخش های مختلف اقتصادی با عنایت به خصوصیت های هر بخش سهمی را در قالب سرمایه گذاری سیستم بانكی و با نرخ های متفاوت در نظر گرفته بودند، مثلا در بخش خدمات به علت اینكه میزان ریسك كمتر است و سرمایه گذاری كمتری می خواهد و زودتر به نتیجه می رسد، نرخ تسهیلات بانكی ۱۸ درصد بود ولی در بخش های صنعت ۱۰ درصد و در بخش كشاورزی ۷ درصد تعیین شده بود.

وی اضافه كرد: به نحوی كه برای بخش صنعت و كشاورزی مزیت بوجود آمده و به سیستم بانكی اجازه نداده بود كه از سهم بخش تولید و صنعت بگذرد و به بخش خدمات بپردازد یا از سهم بخش كشاورزی در بخش خدمات پرداخت كند.

این كارشناس بازار كار ادامه داد: پس از سال ۱۳۸۴ این سهم بخشی و نرخ های تسهیلات یكسان شد و سیستم بانكی، همه بخش های تولید، صنعت، كشاورزی و خدمات را با هم دید. طبعا در چنین شرایطی پول و سرمایه گذاری به حوزه ای سوق می یابد كه كمترین ریسك را دارد و زودبازده است بنابراین امروز شاهدیم كه بیشترین تمایل به كار و سرمایه گذاری در حوزه خدمات است.

لبافی متذكر شد: ریسك سرمایه گذاری در بخش تولید بالاتر از بخش های دیگر است و مدت زمان بازگشت تسهیلات آن طولانی است بنابراین وقتی سیستم بانكی بعنوان مركز اصلی تولید تحول اقتصادی در كشور یكسان سازی به وجود می آورد سبب گرایش به سمت و سوی بخش خدمات می گردد.

به گفته وی بخش های صنعت و كشاورزی ریسك بالایی دارند چون محصولاتی كه تولید می كنند باید از استانداردهای لازم برخوردار باشد و در بازار داخلی و خارجی قابلیت عرضه و فروش را داشته باشد ولی مشاغل بخش خدمات این ریسك را ندارند و میزان و حجم سرمایه گذاری در این حوزه ها چند برابر سرانه های سرمایه گذاری در حوزه خدمات است بنابراین مجموعه این عوامل گرایش به سمت و سوی مشاغل خدماتی را رقم زده است.

به گزارش پلات به نقل از ایسنا، بررسی داده های مركز آمار ایران نشان داده است كه سطح اشتغال بخش خدمات در فاصله سال های ۹۵ تا ۹۶ با افزایش روبه رو بوده است؛ به نحوی كه از ۵۰.۱ درصد در سال ۱۳۹۵ به ۵۰.۴ درصد در سال ۱۳۹۶ رسیده و از رشد ۰.۳ درصدی حكایت دارد. این در شرایطی است كه سطح اشتغال بخش كشاورزی و صنعت در سال ۱۳۹۵ به ترتیب، ۱۸ و ۱۸.۷ درصد بوده كه در سال ۱۳۹۶ به ۱۷.۶ و ۱۸.۹ درصد رسیده است. كارشناسان معتقدند كه مشاغل خدماتی با وجود آنكه می توانند به سرعت تولید ظرفیت كنند، به همان نسبت پایداری خویش را از دست می دهند و بنابراین سفارش می كنند برای برقراری توازن، ظرفیت ها در بخش های تولید، صنعت و كشاورزی به صورت همزمان گسترش داده شود و سرمایه گذاری لازم به لحاظ توسعه اشتغال صورت گیرد.




1397/03/14
23:41:10
5.0 / 5
5319
تگهای خبر: تولید , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
پلات