كاهش ۶۶ درصدی معاملات
كارنامه بازار مسكن در تیرماه
به گزارش پلات كاهش ۶۶ درصدی معاملات و ایجاد انتظار كاهش قیمت، نمای كلی بازار مسكن شهر تهران در تیرماه ۱۳۹۸ را نشان داد.
به گزارش پلات به نقل از ایسنا، بازار مسكن كل كشور و شهر تهران در تیرماه ۱۳۹۸ كار خویش را به ترتیب با كاهش ۴۰ و ۶۶ درصدی معاملات نسبت به مدت مشابه سال قبل به پایان رساند. این حجم از افت نقطه به نقطه خرید و فروش ملك، دست كم در بازه زمانی شش سال گذشته بی سابقه بوده است. این اتفاق در حالی رخ داده كه طی ماه های اخیر بازار روند صعودی داشت و به شكلی با ركود تورمی مواجه بودیم اما از آغاز تیرماه، مشاوران املاك عنوان می كنند كه ورق به نفع خریداران برگشته و بازار در خیلی از مناطق به ثبات قیمت رسیده است.
بر مبنای اعلام مصطفی قلی خسروی، رئیس اتحادیه مشاوران املاك در تیرماه ۱۳۹۸ بالغ بر ۴۲ هزار و ۵۱۴ قرارداد خرید و فروش ملك در كل كشور به امضا رسیده كه نسبت به زمان مشابه سال قبل، ۴۴ درصد كاهش یافته است. در این مدت هم چنین ۷۰ هزار و ۹۱۵ اجاره نامه منعقد شده كه ۵ درصد كمتر از تیرماه سال گذشته بوده است.
در شهر تهران هم طی تیرماه ۱۳۹۸ بالغ بر ۵۷۶۰ مبایعه نامه (قرارداد خرید و فروش) منعقد شده كه از افت ۶۶ درصد نسبت به زمان مشابه سال قبل حكایت دارد. هم چنین در پایتخت ۱۸ هزار و ۴۹۵ اجاره نامه امضا شده كه كاهش ۱۴ درصد را نسبت به تیرماه ۱۳۹۷ نشان داده است.
خسروی: قیمت تا متری ۲ میلیون در بعضی مناطق كاهش یافته است
رئیس اتحادیه مشاوران املاك درباره آخرین وضعیت بازار مسكن شهر تهران اظهار داشت: كسادی معاملات سبب شده تا در بعضی از مناطق قیمت ها متری ۱ تا ۲ میلیون تومان پایین بیاید. به شكلی می توان گفت در هفته های اخیر توهمات قیمت فروكش كرده و مالكانی كه قیمت های نامتعارف تعیین می كردند كوتاه آمده اند. حتی در بعضی فایل های بالای ۱.۵ میلیارد تومان شاهد كاهش ۵۰۰ میلیون تومانی قیمت ها هستیم. این نشان داده است مبالغی كه در زمان رونق تعیین می شد، حباب بوده و حالا در حال تخلیه شدن است.
مصطفی قلی خسروی با بیان این كه برخی مشاوران املاك اعلام نموده اند از كار بر روی فایل های دارای قیمت نامتعارف خودداری می كنند، اظهار داشت: از دفاتری كه این اقدام را انجام می دهند تقدیر به عمل آوردیم. بعضی افراد عنوان می كردند كه ما ملك را گران كردیم در صورتی كه این طور نیست و مشاوران املاك هیچگاه سبب گرانی نبوده اند؛ چون كه هرچه قیمت بالا برود، معاملات پایین می آید و درآمد دفاتر كمتر می شود.
خسروی درباره پیشبینی از آینده بازار مسكن اظهار داشت: با عنایت به تجربه ای كه از نوسانات نرخ ارز و رشد قیمت مسكن در سال ۱۳۹۱ داشتیم و همین اتفاق در سال ۱۳۹۷ هم تكرار شد، انتظار داریم به تدریج شاهد ایجاد آرامش در بازار مسكن باشیم. البته این كه تصور نماییم در نیمه دوم سال قیمت ها به شدت افت می كند نمی تواند معقول باشد. قیمت ها احیانا با شیب ملایمی به سمت پایین حركت می كند و در یك نقطه به ثبات می رسد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب