در گفت وگو با پلات مطرح شد
شرایط كار را برای مردم آسان نماییم
پلات: یك كارشناس حوزه كار با تاكید بر اینكه باید شرایط كار را برای مردم آسان نماییم، پرهیز از موازی كاری ها، همكاری و همپوشانی دستگاهها و آموزش و آگاهی بخشی به جامعه را از اقدامات لازم برای تحقق دولت الكترونیك عنوان نمود.
عبداله مختاری در گفت و گو با ایسنا، درباره برنامه دولت برای تسهیل فرآیندهای ورود به بازار کسب و کار و کاهش زمان صدور مجوزها اظهار نمود: معتقدم اگر امروز این اجازه را بدهیم که افراد نسبت به توانی که دارند شغل مورد نظر خودرا در سیستم ثبت کنند و سیستم بلافاصله اجازه فعالیت بدهد از ایجاد موانع پیش روی کسب و کارها جلوگیری کرده ایم.
وی با اشاره به تاثیرگذاری الکترونیکی شدن امور در تسهیل ایجاد کسب و کار و ارائه خیلی از خدمات، اظهار داشت: الکترونیکی شدن زمانی اثرگذاری لازم را دارد که دیگر به افراد نگوییم مدارک خودرا دستی به ادارات و سازمانها ببرند تا کارشناس تایید و رئیس اداره آنرا امضا کند. ما باید شرایط کار را برای مردم آسان نماییم. وقتی فرد سرمایه و فضا و مکان برای ایجاد شغل را دارد و این ریسک را می پذیرد که شغلی در اجتماع ایجاد کند و متخصصین را سرکار بیاورد دولت باید تسهیل گری کند و موانع را از پیش پای او بردارد.
این کارشناس حوزه کار در ادامه بر ضرورت حذف قوانین و مقررات زائد در راه اندازی کسب و کارها اصرار کرد و اظهار داشت: یکی از مشکلاتی که در راه اندازی کسب و کارها گاهی مشاهده می شود این است که ایجاد برخی شغل ها به ارائه عدم سوء پیشینه منوط می شود در صورتیکه اگر کسی سوء پیشینه هم داشته باشد، زندانش را کشیده یا غرامتش را پرداخت کرده و الان یک فرد اجتماعی است و حق دارد که شغل داشته باشد مگر آنکه تخلف خاصی صورت گرفته باشد که نتواند کسب و کار ایجاد کند.
مختاری اشاره کرد: باید مشاغلی که نیاز به عدم سوء پیشینه دارند تعریف نماییم تا افراد بر اساس دانش و تخصصی که دارند ایده خودرا در سیستم به ثبت برسانند و کسب و کار خودرا شروع کنند و یک تبصره بگذاریم در خصوص این که چنانچه فردی در این دسته شغل ها به دنبال گرفتن مجوز بود، باید برگه عدم سوء پیشینه عرضه نماید و همه شغل ها را برای داشتن عدم سوء پیشینه تعمیم ندهیم و مانع ایجاد شغل نشویم.
به گفته وی برای کسی که می خواهد سوپرمارکت بزند یا آهنگری باز کند یا یک استارت آپ به وجود آورد شرایط باید به شکلی فراهم گردد که مدارک خودرا بدون دغدغه ثبت کند و درخواست مجوز بدهد.
این کارشناس حوزه کار ثبات اقتصادی را در ایجاد و رونق کسب و کارها موثر خواند و اظهار داشت: تا ثبات اقتصادی نداشته باشیم، جامعه کار و تولید، صنعت و ایجاد شغل در کشور با مشکل مواجه خواهد بود. از فروردین ماه امسال در بعضی کالاها همچون آهن آلات و مواد خوراکی بالای ۵۰ درصد افزایش قمیت داشتیم در صورتیکه این اقلام وارداتی نیست ولی وقتی ثبات اقتصادی نباشد تولیدکننده به این فکر می کند که اگر بجای ساخت کولر، ورق را بدون اینکه پول آب و برق و مالیات و حقوق کارگر را بدهد نگه دارد و پس از شش ماه آنرا بفروشد سود کرده است تا اینکه چنین پروسه مالی را طی نماید و جنس را در انبار نگه دارد پس باید ثبات اقتصادی ایجاد شود تا آرامش در بازار کار و سرمایه گذار به وجود آید.
مختاری در آخر ایجاد زیرساختهای اولیه، همکاری و همپوشانی دستگاهها، پرهیز از موازی کاری ها، خروج از فرایندهای سنتی و توسعه اتوماسیون، آموزش و آگاهی بخشی به جامعه را همچون اقدامات لازم برای تحقق دولت الکترونیک عنوان نمود.
به گزارش پلات به نقل از ایسنا، دولت درصدد است در امتداد تحقق شعار جهش تولید، برنامه تسهیل فرآیندهای ورود به بازار کسب و کارها و کاهش زمان دسترسی به مجوزها را بوسیله استقرار دولت الکترونیک دنبال کند. در ماههای گذشته شیوع ویروس کرونا سبب شد تا برخی فعالیتها و خدمت رسانی ها بر بستر دولت الکترونیک صورت گیرد که بهره مندی ۲۱ میلیون خانوار ایرانی از وام یک میلیون تومانی یارانه بدون مراجعه حضوری و انجام تشریفات اداری و تمدید دفترچه های بیمه همچون اقدامات صورت گرفته در جهت برنامه دولت بوده است.
منبع: پلات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب