۹۲ درصد از تصادفات ناشی از اشتباهات رانندگان است

۹۲ درصد از تصادفات ناشی از اشتباهات رانندگان است

به گزارش پلات، معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: مهم ترین عامل تصادفات جاده ای عامل انسانی به حساب می آید، که بر مبنای بررسی ها ۹۲ درصد از تصادفات ناشی از اشتباهات رانندگان است.



به گزارش پلات به نقل از مهر، سید کمال هادیانفر معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی در همایش «رانندگی ایمن؛ مسئولیت اجتماعی» که بمناسبت روز یادمان قربانیان سوانح رانندگی در اتاق بازرگانی تهران برگزار شد، ضمن اشاره به نبود همکاری کافی میان نهادهای دولتی و خصوصی در حوزه تصادفات، اظهار داشت: متأسفانه در خیلی از مواقع دستگاههای دولتی که باید در این حوزه نقش جدی تری ایفا کنند، آنطور که باید درگیر نمی شوند.
وی در ادامه به وضعیت تصادفات در گذشته اشاره و تصریح کرد: در دهه ۸۰، تعداد کشته های تصادفات جاده ای در ایران سالانه حدود ۲۸ هزار نفر بود. آن زمان پیشبینی می شد که اگر اقدامات اساسی صورت نگیرد، این آمار به ۳۵ هزار کشته در سال برسد. اما در آن دوره با اراده دولت، جلسات مکرر برگزار شد و اصلاحات گسترده ای در حوزه های مختلف شامل نوسازی ناوگان، بهسازی راه ها و توسعه تجهیزات انجام شد. این اقدامات به کاهش تعداد کشته ها منجر گردید و در نهایت شاهد کاهش از ۲۸ هزار کشته به حدود ۱۶ تا ۱۷ هزار کشته در سالهای اخیر بودیم.
معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی همینطور اضافه کرد: هم اکنون وضعیت بگونه ای است که علیرغم همه تلاش ها، هنوز شاهد افزایش تصادفات هستیم و تعداد کشته ها به حدود ۲۰ هزار نفر در سال رسیده است. این در شرایطی است که سالانه ۳۶۰ هزار نفر در تصادفات مجروح و معلول می شوند. این حوادث خسارتی حدود ۸ درصد از تولید ناخالص ملی کشور را به بار می آورد.
هادیانفر به هزینه های ناشی از تصادفات هم اشاره نمود و اظهار داشت: هر ساله بیمه ها حدود ۴۵ هزار میلیارد تومان خسارت به علت تصادفات پرداخت می کنند و این در شرایطی است که هیچ وقت محاسبه دقیقی از هزینه های معنوی ناشی از این حوادث وجود ندارد. خسارت های روحی و روانی ناشی از تصادفات، مانند از دست دادن اعضای خانواده یا شاهد بودن حادثه، در کشور ما هیچ سازوکار جبرانی مدونی ندارد.
معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی ضمن اشاره به اهمیت بالای شورایعالی هماهنگی ایمنی حمل ونقل در کاهش تصادفات، بیان نمود: بر مبنای برنامه هفتم توسعه، هدف گذاری شده است که میزان کشته ها در تصادفات جاده ای به صورت سالانه ۱۰ درصد کاهش پیدا کند. این کاهش باید تا پایان برنامه به نصف میزان کنونی برسد و ما امیدواریم با همکاری همه دستگاههای مرتبط، این هدف محقق شود.
وی همینطور تصریح کرد که ۳۲ دستگاه دولتی مسئول کاهش تصادفات و ایمنی حمل و نقل در کشور می باشند و این دستگاه ها باید به تکالیف قانونی خود عمل کنند.

عدم همکاری کافی بیمه ها در سرمایه گذاری برای جلوگیری از تصادفات

هادیانفر با انتقاد از عدم همکاری کافی بیمه ها در سرمایه گذاری برای جلوگیری از تصادفات اضافه کرد: بیمه ها باید در این حوزه نقش جدی تری ایفا کنند تا بتوانند خسارات کمتری بپردازند و این برای خود بیمه ها هم منافع اقتصادی به همراه خواهد داشت.
این مقام مسئول در ادامه به چند عامل اصلی در کاهش تصادفات اشاره نمود و اظهار داشت: نخستین عامل، مدیریت صحیح در سطح ملی است. این مورد باید به شکل هماهنگ و با اراده جدی دولت پیش برود و مهم ترین عامل تصادفات جاده ای عامل انسانی است که بر مبنای بررسی ها ۹۲ درصد از تصادفات ناشی از اشتباهات رانندگان است و برای پیشگیری از این عامل باید تلاش نماییم تا فرهنگ ایمنی رانندگی در جامعه تقویت شود.
وی همینطور به وضعیت راه ها و زیرساخت ها اشاره نمود و اظهار داشت: هم اکنون ۵۲۰۰ نقطه پر تصادف در کشور وجود دارد که از این تعداد حدود ۸۷۰ نقطه با اولویت بالا شناخته شده بودند که از این میزان پارسال ۴۷۰ نقطه رفع شد و باقی نقاط هم امسال رفع خواهند شد.
هادیان فر به وضعیت وسایل نقلیه اشاره نمود و اظهار داشت: هم اکنون بیشتر از ۴۰ میلیون وسیله نقلیه در کشور وجود دارد و روز به روز بر تعداد خودرو های فرسوده افزوده می شود. این خودرو ها نه تنها کیفیت پایین دارند، بلکه به افزایش تصادفات منجر می شوند. برای کاهش تصادفات، باید توجه ویژه ای به نوسازی ناوگان حمل و نقل و فرسودگی خودرو ها داشته باشیم.
معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی از لزوم اصلاح قوانین و مقررات رانندگی سخن گفت و تصریح کرد: باید قوانین و جریمه ها بگونه ای باشند که بازدارنده و اثربخش باشند. هم اکنون خیلی از جریمه ها به اندازه کافی بازدارنده نیستند و همین سبب افزایش تخلفات می شود. علاوه بر این باید از سیاست های تشویقی برای رانندگان قانون مدار استفاده نماییم.
هادیانفر در انتها صحبت های خود بر ضرورت هم افزایی و همکاری تمامی دستگاه ها و نهادها برای کاهش تصادفات و بهبود ایمنی حمل و نقل تصریح کرد و اظهار داشت: اگر این هماهنگی ها به شکل جدی صورت گیرد، می توانیم شاهد کاهش تصادفات و ارتقای ایمنی در جاده ها باشیم.

1403/08/29
12:55:46
5.0 / 5
186
تگهای خبر: بازرگانی , تولید , جامعه , جت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۲
پلات