كار و تعاون در هفته ای كه گذشت

رشته های پولساز و خوش آتیه در بازار كار ایران

رشته های پولساز و خوش آتیه در بازار كار ایران

پلات: مهم ترین خبرهای این هفته حوزه كار و تعاون به تشكیل نخستین جلسه شورای عالی آموزش فنی و حرفه ای، اعلام رشته های پرتقاضا در بازار كار و تثبیت بیشتر از یك میلیون شغل در بخش تعاون اختصاص داشت.



به گزارش پلات به نقل از ایسنا، این هفته نخستین جلسه شورای عالی آموزش فنی و حرفه ای با حضور معاون اول رئیس جمهور انجام شد و وزیر كار در این جلسه با تشریح اهداف نظام جامع آموزش و تربیت فنی، حرفه ای و مهارتی اظهار داشت: طبق این قانون نظام جامع آموزش مهارتی كشور تلاش می كند كه باتربیت نیروی انسانی متخصص، ماهر و كارآمد متناسب با نیازهای بازار كار فعلی و آینده و ارتقای توان كارآفرینی و افزایش نقش آموزش و تربیت فنی، حرفه ای و مهارتی به رونق تولید، رشد و پویایی اقتصاد و توسعه ملی كمك نماید.

وی ترویج و تقویت فرهنگ كار، كارآفرینی و اخلاق حرفه ای مبتنی بر ارزش های اسلامی و ملی را جزو اهداف این قانون برشمرد و اظهار داشت: در این قانون، به موضوعاتی چون ارتقای كیفیت آموزش و تربیت فنی، حرفه ای و مهارتی مبتنی بر چارچوب های صلاحیت حرفه ای ملی و شایستگی شاغلان در كشور توجه شده است.

اجرای طرح"تاب" و برنامه تثبیت ۱.۷ میلیون شغل در بخش تعاون

محمد كبیری معاون امور تعاون وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی در هفته ای كه گذشت از اجرای طرح"تاب" آگاهی داد و با تاكید بر لزوم حفظ اشتغال بخش تعاون، اظهار داشت: سوژه اشتغال از اولویت های وزارت تعاون است و در این زمینه طرح تعاون، اشتغال و بازار (تاب) را در دستور كار داریم كه با اجرای آن ضمن تكمیل زنجیره ارزش در بخش تعاون، تعاونی ها خوشه بندی و توانمندسازی شده و تولیدات آنها به مرحله برندسازی و عرضه در بازار می رسد.

وی اشاره كرد: هدف ما از اجرای طرح "تاب" این است كه بنگاه های تعاونی كه دارای نشان تجاری هستند به بنگاه های خرد و كوچك متصل نماییم و معتقدیم كه در صورت ارائه تسهیلات ارزان قیمت و هدفمند، دستاوردهای تعاونی ها برمبنای نیاز بازار تولید و عرضه خواهد شد.

كبیری همین طور از تثبیت یك میلیون و ۷۰۰ هزار شغل در بخش تعاون آگاهی داد و اظهار داشت: تعاونی هایی كه در بحران های اقتصادی گرفتار مشكل شده اند مورد حمایت قرار می گیرند و برای تعاونی هایی كه بیشتر از ۷۰ درصد پیشرفت فیزیكی داشته باشند شرایط دریافت تسهیلات و تأمین مالی را فراهم می نماییم تا به اشتغال برسند.

رشته های پر تقاضا و خوش آتیه در بازار كار ایران

بر اساس یك نظرسنجی، در شرایط امروز بازار كار ایران، رشته مهندسی كامپیوتر دارای موقعیتی استثنایی است؛ البته فارغ التحصیلان رشته های مهندسی برق، مكانیك و صنایع هم بعد از مهندسی كامپیوتر از جایگاه مناسبی در بازار كار برخوردار می باشند. نخستین گروه شغلی پردرآمد نیز در رده سازمانی كارشناس «تحقیق و توسعه محصول» است و مهندسان برق با ۲۰ درصد، مكانیك با ۱۹ درصد و فارغ التحصیلان رشته های علوم پایه و كاربردی با ۱۲ درصد بخش اعظمی از شاغلان این گروه شغلی پردرآمد را می سازند. «برنامه ریزی استراتژیك» دومین گروه شغلی پردرآمد است كه ۳۰ درصد از شاغلان در آن مهندسان صنایع و ۱۳ درصد فارغ التحصیلان رشته مدیریت هستند.

تقاضا یكی دیگر از معیارهای تشخیص رشته های خوش آتیه است. آمارها نشان داده است گروه شغلی «فروش، بازاریابی، تبلیغات و تحقیقات بازار» بطور میانگین با ۲۷ درصد بیشترین تقاضا را در پنج سال قبل داشته است. مهندسان برق با ۱۶ درصد، فارغ التحصیلان مدیریت با ۱۵ درصد و مهندسان مكانیك با ۱۲ درصد، بخش اعظم شاغلان در گروه شغلی فروش را می سازند.

بیشترین و كمترین متوسط دستمزد ساعتی

نتایج آمارگیری از دستمزد نیروی انسانی شاغل در طرح های عمرانی استان تهران در نیمه دوم سال ۱۳۹۷ نشان داد كه شغل "استاد كار كابل كش فشار قوی" با ساعتی ۲۷ هزار و ۶۲۳ تومان بیشترین میزان دستمزد و كارگر ساده با ۱۰ هزار و ۵۶۶ تومان كمترین متوسط دستمزد ساعتی را به خود اختصاص داده اند به نحوی كه متوسط دستمزد ساعتی یك كارگر ساده، افزایش ۲۱.۳ درصدی و متوسط دستمزد ساعتی كابل كش فشار قوی، افزایش ۱۹.۴ درصدی نسبت به نیمه مشابه سال قبل داشته است.

طرح آمارگیری از دستمزد نیروی انسانی از سال ۱۳۶۵ تا سال ۱۳۷۰ تهیه و به صورت شش ماهه در تمامی استان های كشور اجرا و نتایج آن انتشار یافته است.





منبع:

1398/03/23
18:35:02
5.0 / 5
4597
تگهای خبر: آموزش , تخصص , تولید , جت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
پلات