نقش دانش بنیان ها در بهینه سازی مصرف انرژی؛
شناسایی ۶۴ فناوری بهینه سازی مصرف انرژی
مجری پروژه بهینه سازی انرژی و محیط زیست در بخش ساختمان، این پروزه را فرآیندی برای بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان ها توصیف كرد و اظهار داشت: تا حالا بیش از 64 فناوری برای بهینه سازی انرژی شناسایی شده اند كه شركت های دانش بنیان در بیش از 25 فناوری این حوزه ورود كرده و طرح های نوآورانه خودرا اجرائی سازی كرده اند.
به گزارش پلات به نقل از ایسنا، پروژه "اصلاح قوانین بازار؛ بهینه سازی انرژی و محیط زیست در بخش ساختمان" با هدف افزایش کارایی انرژی ساختمان های مسکونی و تجاری-اداری که خود منجر به کاهش انتشار آلاینده های زیست محیطی خواهد شد، با همکاری مشترک صندوق تسهیلات جهانی محیط زیست (GEF)، برنامه عمران سازمان ملل متحد و ستاد بهینه سازی انرژی و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از آگوست سال ۲۰۱۶ میلادی آغاز به کار کرد.
در این پروژه، سه رویکرد مختلف به صورت همزمان پیگیری خواهد شد که شامل "بررسی و بازنگری اسناد سیاستی، قوانین و استانداردهای کارایی انرژی و محیط زیست در کنار برچسب انرژی ساختمان با هدف طراحی برنامه راهبردی و عملیاتی بین بخشی و اجرای آن"، "اجرای پروژه های پایلوت کارایی انرژی و محیط زیست در ساختمان های نمونه و اجرای پروسه ارزیابی و صحت سنجی" و "ایجاد تحول ساختار بازار انرژی در بخش ساختمان با آموزش حرفه ای تمام ذی نفعان زنجیره ارزش کارایی انرژی و محیط زیست در کنار تهیه مشوق ها و جریمه ها در جهت توسعه طرح های پیشنهادی پروسه تامین مالی" می شود.
اجرای طرح های پایلوت و راهکارهای بهینه سازی انرژی تا کنون در ۱۹۶ ساختمان (۴۳ ساختمان اداری- عمومی و ۱۵۳ ساختمان مسکونی) در مجموع با زیربنای ۹۸۰ هزار متر مربع اجرا شده و در ۲۳۴ ساختمان (۳۷ اداری- عمومی و ۱۶۷ مسکونی) در حال اجراست.
مشارکت ۳۰ شرکت خصوصی، ۱۵ سازمان دولتی و ۵ انجمن تخصصی- صنفی و ۱۰ شرکت استارتاپ از دیگر دستاوردهای این پروژه است.
برمبنای اعلام معاونت علمی، اجرای این طرح در ساختمان های مدنظر می تواند به صرفه جویی پنج میلیون و ۶۰۰ هزار مترمکعب گاز و ۶ هزار و ۸۰۰ مگاوات ساعت برق معادل ۱۰۳ هزار بشکه نفت خام منجر شود. این کار از انتشار ۱۲ هزار و ۸۰۰ تن معادل دی اکسیدکربن جلوگیری می کند.
دکتر علی وطنی، مجری پروژه ملی "بهینه سازی انرژی و محیط زیست در بخش ساختمان" در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به نقش کلیدی شرکت های دانش بنیان و استارتاپ ها در پروسه بهینه سازی انرژی اظهار داشت: یک بخش مهم از این پروسه خصوصاً در ساختمان ها، وجود زیرساخت های فیزیکی و سخت افزاری و بخش دیگر و مهم آن، نرم افزارهای دقیق و کارآمد است و شرکت های دانش بنیان در هر دو بخش می توانند تحول مهمی را در میزان مصرف انرژی ساختمان ها، پایش دقیق اطلاعات، ارائه مواد، مصالح و محصولات سازگار با محیط زیست و انرژی ارائه نمایند.
وطنی با اشاره به ورود موفق این کسب وکارها به حوزه پایش و بهینه سازی انرژی ساختمان ها اشاره کرد: نرم افزار پایش اطلاعات انرژی نمونه ای از همین کار است و با پیاده سازی موفق، می تواند به صنعت حمل و نقل شخصی و عمومی، ناوگان حمل و نقل ریلی، دریایی و هوایی نیز تعمیم پیدا کند.
وی با اشاره به اینکه در بخش ساختمان، دنیایی از سخت افزارها و مصالح ساختمانی نهفته است که شرکت های دانش بنیان می توانند با نوآوری های خود سهمی از بازار بزرگ این حوزه را در دست بگیرند، افزود: هدف ما از حمایت شرکت های دانش بنیان، ورود این کسب وکارها به عرصه ای است که می توانند ضمن درآمدزایی و اشتغال نقشی مهم در تحول مصرف انرژی، کمک به محیط زیست و حفظ منابع انرژی کشور ایفا کنند.
مشاور معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با اشاره به شناسایی بیش از ۶۴ فناوری برای بهینه سازی انرژی در ساختمان، اشاره کرد: شرکت های دانش بنیان تا کنون در بیش از ۲۵ فناوری این حوزه ورود پیدا کرده و طرح های نوآورانه خودرا اجرائی سازی کرده اند؛ اما تحقق این فناوری ها نیازمند ایجاد بازار و اقتصادی شدن است که با ایجاد فضای مناسب برای نقش آفرینی شرکت های دانش بنیان، ضمن ایجاد بازار، ارتقای مصرف انرژی در ساختمان ها نیز محقق می شود.
وی افزود: این شرکتها می توانند محصولات، راه کارها و نرم افزارهایی را به صنعت ساختمان عرضه کنند که با قیمت پایین تر کارایی بالاتر و قابلیت ساخت در داخل این کار را محقق کنند. تهران بعنوان پایلوت این اتفاق است و باید برای کل کشور این کار را انجام دهیم.
وطنی با اشاره به ظرفیت بالقوه بازار و اشتغال در صنعت ساختمان، اظهار داشت: بیش از ۶ میلیون ساختمان در داخل کشور وجود دارد و بخش قابل توجهی از هزینه خانوار مربوط به انرژی همین ساختمان ها است؛ بدین سبب شرکت های دانش بنیان می توانند با ورود به این فرایند، کاهش هزینه و افزایش سطح رفاه را برای خانوارها به ارمغان بیاورند که یکی از بزرگترین خدمت ها به کشور است.
وی ایران را بزرگترین دارنده منابع زیرزمینی توصیف کرد و با تاکید بر اینکه این گفته به مفهوم این نیست که مجاز هستیم این اندوخته غنی را هدر دهیم، تصریح کرد: وقتی زمینه برای مصرف بهینه انرژی توسط شرکت های دانش بنیان فراهم گردد، ضمن حفظ هرچه بیشتر این ثروت ارزشمند، محیط زیست خودرا نجات خواهیم داد.
مجری پروژه ملی بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان ها اظهار داشت: بدین جهت سعی کردیم بستر را فراهم نماییم تا شرکت های دانش بنیان با نقش آفرینی در این حوزه، ضمن ایجاد اشتغال موجب جذب و ماندگاری دانش آموختگان ممتاز، خیلی از پژوهشگران و پژوهشگران چه در داخل یا خارج از کشور شوند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب