یك میلیون و ۱۵۰ هزار خانه خالی شناسایی شده است
پلات: بر طبق اعلام معاون وزیر راه و شهرسازی تا حالا یک میلیون و 150 هزار خانه خالی شناسایی و در کارتابل سازمان امور مالیاتی قرار گرفته است.
به گزارش پلات به نقل از ایسنا، بعد از تکلیفی که مجلس برای ستاندن مالیات از خانه های خالی بر عهده دولت گذشته وزارت راه و شهرسازی و وزارت اقتصاد در حال شناسایی و اعمال مالیات واحدهای خالی از سکنه هستند.
طبق اعلام محمود محمودزاده معاون وزیر راه و شهرسازی تا حالا یک میلیون و ۱۵۰ هزار واحد خالی از سکنه شناسایی و در کارتابل سازمان امور مالیاتی قرار گرفته است. قبل از این محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی تعداد واحدهای خالی شناسایی شده را یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد عنوان کرده و گفته بود که از این تعداد ۳۰۰ هزار واحد به سازمان امور مالیاتی معرفی و به سبب قانون، این سازمان می تواند برای ستاندن مالیات اقدام نماید.
سامانه املاک و اسکان بعنوان پیش نیاز شناسایی وضعیت سکونت واحدهای مسکونی کل کشور از بهمن ماه سال قبل توسط وزارت راه و شهرسازی رونمایی و از مردادماه به مرحله اجرا رسید.
همزمان مجلس یازدهم اصلاحیه طرح مالیات بر خانه های خالی را که از سال ۱۳۹۴ به تصویب رسیده بود در دستور کار قرار داد و ۲۶ آذر ماه ۱۳۹۹ از طرف شورای نگهبان تایید شد.
برمبنای قانون اگر خانه ای بیش از چهار ماه ساکن نداشته باشد، بعد از آن به ازای هر ماه در سال اول شش برابر، سال دوم ۱۲ برابر و سال سوم ۱۸ برابر مشمول مالیات متعلق به اجاره خواهد شد. طبق ماده ۵۳ قانون مالیات های مستقیم، درآمد مشمول مالیات املاکی که به اجاره واگذار می گردد عبارت است از کل مال الاجاره، شامل نقدی و غیر نقدی، بعد از کسر ۲۵ درصد بابت هزینه ها و استهلاکات و تعهدات مالک نسبت به مورد اجاره. البته این نوع مالیات به واحدهای کمتر از ۱۵۰ متر در تهران و واحدهای کمتر از ۲۰۰ متر در شهرستانها تعلق نمی گیرد اما در مالیات خانه خالی این معافیت برداشته شده و همه خانه های خالی از سکنه را شامل می شود.
مالیات اجاره چیست؟ فرض کنید خانه ای با نرخ ۵۰ میلیون تومان پول پیش و ۲ میلیون تومان اجاره ماهیانه، اجاره داده می شود. ابتدا باید اجاره سالیانه را حساب کنید. یعنی ۲ میلیون تومان را در ۱۲ ماه ضرب کنید که معادل ۲۴ میلیون تومان می شود. سپس ۱۸ درصد مبلغ رهن را به اجاره سالیانه اضافه کنید.
باتوجه به ودیعه ۵۰ میلیون تومانی، ۱۸ درصد آن ۹ میلیون تومان خواهد شد. یعنی درآمد سالیانه شما مجموع دو عدد ۲۴ میلیون بعلاوه ۹ میلیون تومان است که می شود ۳۳ میلیون تومان. ۲۵ درصد از این درآمد که به نگهداری ساختمان مربوط می شود معاف از مالیات است. بدین سبب عدد ۳۳ میلیون تومان را در ۰.۷۵ ضرب می نماییم تا درآمد مشمول مالیات محاسبه شود. اگر عدد ۳۳ میلیون را در ۷۵ صدم ضرب نماییم رقم ۲۴ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان به دست می آید.
برمبنای ماده ۵۳ قانون مالیات های مستقیم تا ۳ میلیون تومان درآمد اجاره مشمول ۱۵ درصد، بین ۳ تا ۱۰ میلیون مشمول ۲۰ درصد، بین ۱۰ تا ۲۵ میلیون شامل ۲۵ درصد، بین ۲۵ تا ۱۰۰ میلیون تومان مشمول ۳۰ درصد و بالاتر از ۱۰۰ میلیون تومان شامل ۳۵ درصد مالیات خواهد شد.
بدین سبب از رقم به دست آمده مثال فوق یعنی ۲۴ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان، تا ۳ میلیون شامل ۱۵ درصد مالیات، بین ۳ تا ۱۰ میلیون شامل ۲۰ درصد و بین ۱۰ تا ۲۵ میلیون شامل ۲۵ درصد مالیات می شود. یعنی مالک باید ۴۵۰ هزار تومان به اضافه یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان، به اضافه سه میلیون و ۷۵۰ هزار تومان مالیات بپردازد که رقم کل مالیات بر اجاره سالیانه آن ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان می شود.
حال اگر واحد مذکور خالی بماند در سال اول مشمول شش برابر رقم مذکور یعنی ۳۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان جریمه می شود. مالک باید سال دوم ۶۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان جریمه پرداخت کند. این مبلغ در سال سوم به ۱۰۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان می رسد.
منبع: plats.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب