عملکرد ۱۳ برابری در نوسازی خانه ها نسبت به گذشته

عملکرد ۱۳ برابری در نوسازی خانه ها نسبت به گذشته

به گزارش پلات، بازوی اجرایی دولت سیزدهم در نوسازی بافت های ناکارآمد شهری تا کنون حدود ۱۳۸ هزار واحد را به مرحله ی ساخت رسانده و هدف گذاری آن است که این رقم به ۲۰۰ هزار واحد برسد؛ آمار و ارقام از افزایش بیشتر از ۱۳ برابری عملکرد در این حوزه نسبت به گذشته حکایت دارد.


به گزارش پلات به نقل از ایسنا، دولت تسهیلات و امتیازات ویژه ای را برای مالکان، توسعه گران و سازندگان در بافت های فرسوده و ناکارآمد قائل شده که همچون آن میتوان به بسته تشویقی ۱۹ بندی، پرداخت تسهیلات مطابق طرح نهضت ملی مسکن و موارد تشویقی در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ اشاره نمود.
با عنایت به ۱۶۷ هزار هکتار بافت ناکارآمد بعنوان محدوده های پرخطر با حدود ۲۰ میلیون نفر جمعیت که حدودا یک پنجم جمعیت کشور را در خود جای داده، نوسازی این مناطق از لزوم های مهم کشور به حساب می آید.
شرکت بازآفرینی شهری ایران بر مبنای ظرفیت هایی که دولت بوجود آورده تا کنون ۱۳۷ هزار و ۸۰۰ واحد را به مرحله ی ساخت رسانده و برنامه آن است که این تعداد امسال به ۲۰۰ هزار واحد برسد.
برای نوسازی بافت های ناکارآمد ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار متشکل از ۱۳ وزارت خانه و ۱۷ دستگاه بوجود آمده که متناظرهایی در سطح استانی و شهرستانی متشکل از مقامات محلی دارند. ستادهای بازآفرینی و شورای مسکن استان ها در دولت سیزدهم مبحث بازآفرینی را با جدیت پی گیری می کنند. شهرداران هم در این برنامه کمک دولت هستند.
تا قبل از دولت سیزدهم مطابق قانون ساماندهی و پشتیبانی از تولید و عرضه مسکن مصوب تیرماه ۱۳۸۷ هدف آن بود که سالیانه ۱۰۰ هزار واحد مسکونی نوسازی شود؛ در حالیکه عملا سالی ۱۰ هزار واحد نوسازی شد. رقم ۱۳۷ هزار واحدی که دولت سیزدهم تا کنون به مرحله ی اجرا رسانده عملکرد بیشتر از ۱۳ برابری در مقایسه با گذشته را نشان داده است.
هم اکنون ظرفیت هایی برای محرومیت زدایی از چهره ی شهرها بوجود آمده که همچون آن میتوان به بند «ب» تبصره ۱۱ اشاره نمود. مطابق این بند برای ساماندهی سکونتگاه های غیررسمی واقع در محدوده و خارج از محدوده شهرها و تأمین زیرساخت های لازم در این مناطق شامل مسجد، مدرسه، پاسگاه و کلانتری، روشنایی معابر، ایستگاه های رادیویی و تلویزیونی، زیرساخت های بهداشتی، زیرساخت تأمین آب و برق و سایر تاسیسات شهری مورد نیاز، شورای برنامه ریزی و توسعه استان ها مکلفند از محل عوارض ماده (۳۹) قانون مالیات بر ارزش افزوده، سهم این مناطق را بر مبنای جمعیت ساکن، تعیین و صرف محرومیت زدایی و بهسازی همان مناطق کنند.
هم چنین از آبان ماه سال ۱۴۰۱ بسته تشویقی شهرسازانه توسط دولت ابلاغ گردید که اعطای یک یا دو طبقه تشویقی، تسهیل در تأمین پارکینگ، تسهیل شرایط توده و نما و ایجاد کاربری انتفاعی در طبقه همکف به منظور پشتیبانی از کسب و کارهای خانگی با تأمین شرایطی همچون این مشوق ها است و بر مبنای آمار صدور پروانه، جذابیت سرمایه گذاری در بافت ها را بالا برده است.
در ماه های اخیر تحت تأثیر نوسانات قیمت مسکن در نقاط برخوردار شهرها از یک طرف و تصویب بسته تشویقی شهرسازانه از طرفی، تمایل برای سرمایه گذاری در بافتهای فرسوده افزایش پیدا کرده است.
به قول محمد آیینی ـ مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران، طی سه ماه نخست سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال قبل در ۵۵ شهر کشور صدور پروانه در بافت های فرسوده رشد ۸۸ درصد داشته است. در پنج استان شامل تهران، خراسان رضوی، مازندران، همدان و خراسان شمالی هم آمار از افزایش ۱۰۵ درصدی صدور پروانه در بافت های فرسوده حکایت دارد.




منبع:

1402/04/29
11:47:30
5.0 / 5
415
تگهای خبر: پاركینگ , تولید , خانه , سرمایه گذاری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴
پلات