قراردادهای نظام مهندسی شفاف نیست

قراردادهای نظام مهندسی شفاف نیست

به گزارش پلات، رییس انجمن صنعت ساختمان اظهار داشت: قراردادهای الزامی سازمان نظام مهندسی نه فقط با شرع مغایرت دارند، بلکه خلاف اصل جهانی آزادی قراردادها هستند.



به گزارش پلات به نقل از مهر، پیمان جوزی رییس انجمن صنعت ساختمان با انتقاد از ساختار فعلی نظام مهندسی کشور، اظهار داشت: قراردادهای الزامی این سازمان نه فقط با شرع مغایرت دارند، بلکه خلاف اصل جهانی آزادی قراردادها هستند.
وی همین طور به نبود نماینده دادگستری با حق وتو در هیات مدیره نظام مهندسی اشاره نمود و همین طور اضافه کرد: حتی مجلس نیز نمی تواند این سازمان را استیضاح کند.
جوزی اضافه کرد: هم اکنون، در سازمان نظام مهندسی ساختمان پرداخت هزینه نظارت بصورت یک جا و در آغاز پروژه به انجام می رسد، در صورتیکه این پرداخت باید بصورت سالانه و متناسب با پیشرفت پروژه باشد. این مساله موجب ایجاد تعارضات مالی و حقوقی بین سازندگان و ناظران می شود.
رئیس انجمن صنعت ساختمان همین طور به موضوع «حق ارجاع کار» اشاره نمود و اظهار داشت: این حق که از پروژه ها کسر می شود، با اصول اقتصادی و قراردادهای آزاد در تضاد است. قراردادهای الزامی که توسط نظام مهندسی تحمیل می شوند، نه فقط با شرع مغایرت دارند، بلکه خلاف اصل جهانی آزادی قراردادها هستند.
وی در ادامه به نقش هیات مدیره نظام مهندسی و نحوه انتخاب اعضاء آن اشاره نمود و اظهار داشت: اعضاء هیات مدیره توسط اعضا انتخاب می شوند، اما حضور یک نماینده از قوه قضائیه که حق وتو ندارد، موجب ایجاد ابهام در تصمیم گیری ها شده است. یکی از درخواست های ما این است که این نماینده از طرف دادگستری، دارای حق وتو باشد تا تصمیمات به صورت عادلانه تری اتخاذ شوند.
رئیس انجمن صنعت ساختمان به موضوع «امضاهای طلایی» نیز اشاره نمود و اظهار داشت: برای ساخت یک ساختمان سه طبقه، ۱۷ امضا و ۱۷ مرحله اداری نیاز است. این پروسه طولانی و پیچیده، نه فقط زمان ساخت را بیشتر می کند، بلکه هزینه های اضافی را به سازندگان تحمیل می کند.
وی همین طور به الزام نصب نیروگاه خورشیدی در ساختمان ها اشاره نمود و اظهار داشت: بااینکه فرهنگ استفاده از انرژی های تجدیدپذیر باید ترویج شود، اما تحمیل این الزامات بدون درنظر گرفتن شرایط هر پروژه، منطقی نیست. ممکنست ساختمانی در سایه ساختمان دیگری قرار داشته باشد و امکان استفاده از انرژی خورشیدی را نداشته باشد.
رئیس انجمن صنعت ساختمان در آخر به نبود نظام مسئولیت پذیری در سازمان نظام مهندسی اشاره نمود و اظهار داشت: این سازمان هم اکنون به هیچ نهاد یا سازمانی پاسخگو نیست و حتی مجلس نیز نمی تواند آنرا استیضاح کند. این مساله یکی از ایرادات اساسی ساختار فعلی نظام مهندسی است که باید به سرعت اصلاح گردد.
وی تاکید کرد: برای بهبود عملکرد نظام مهندسی، نیازمند اصلاحات ساختاری اساسی هستیم تا این سازمان بتواند بصورت شفاف و پاسخگو عمل کند و حقوق تمام ذی نفعان را بطور عادلانه تامین نماید.

1403/11/17
11:10:17
5.0 / 5
11
تگهای خبر: پروژه , رجا , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

پلات