یك كارشناس:

بازار مسکن یک فصل زمان می خواهد

بازار مسکن یک فصل زمان می خواهد

به گزارش پلات، یک کارشناس مسکن اظهار داشت: نتایج کاهش یا ثبات نرخ ارز بطور معمول یک فصل بعد در بازار مسکن خودرا نشان میدهد که دولت می تواند از رکود فعلی برای افزایش تولید مسکن استفاده کند؛ یکی از شروط تحقق این مساله آنست که شهرداری ها نگاه درآمدی خودرا به ساخت ساز بردارند و بروکراسی فعلی در شهرداری ها برچیده شود.


ابوالحسن میرعمادی در گفت و گو با ایسنا اظهار داشت: بازار مسکن در عین حال که از حرکات دلار تاثیر می گیرد، به سرعت با آن هماهنگ نمی گردد. خوشبختانه از حدود یک ماه و نیم قبل شاهد ثبات و حتی کاهش نرخ ارز و در مواردی قیمت مسکن در بازار هستیم اما برای آن که اثرات آنرا بصورت کاهش قیمت تمام شده ی مسکن ببینیم نیازمند زمان هستیم.
وی ادامه داد: مقیاس زمان در بازار ارز، لحظه ای و روزانه است اما بطور معمول حدود یک فصل زمان می برد تا اثرات این مساله بر بازار مسکن دیده شود. با اینحال شکی نیست که قیمت دلار و مسکن با هم ارتباط دارند.
بگفته میرعمادی، چهار عامل در قیمت مسکن اثرگذار است؛ نرخ زمین بطور معمول در بلندمدت اثر می گذارد، عوارض شهرداری، دستمزد و مصالح ساختمانی. تقریباً تمامی کالاهای در رابطه با صنعت ساختمان با نرخ ارز مرتبط هستند که در یک سال قبل شاهد نوسانات قیمت آهن آلات، میلگرد، مصالح و تجهیزات بوده ایم. در بعضی تجهیزات مثل وسایل گرمایشی و سرمایشی، پمپ، لوازم الکتریکی، مکانیکی، تهویه و غیره این نوسانات در مقایسه با دیگر مصالح بیشتر بوده است.
بیشتر بخوانید
فروکش هیجان خرید آپارتمان در تهران میرعمادی، عامل موثر دیگر در ساخت و ساز را نرخ دستمزد دانست و اظهار داشت: دستمزد بطور سالیانه گرفتار تغییر می شود که در قیمت تمام شده ی مسکن اثرگذار می باشد. قیمت زمین هم در بلندمدت بین ۲۵ تا ۳۰ درصد بیشتر می شود.
وی اشاره کرد: بازار مسکن بطور معمول در مقاطعی متاثر از شرایط عمومی اقتصاد یا ثبات بازار ارز گرفتار رکود می شود. ممکنست قیمت بالا برود یا در کوتاه مدت پایین بیایید ولی تجربه نشان داده حول محور اصلی حرکت می کند. دولت باید از شرایط رکود برای برنامه ریزی میان مدت و بلندمدت برای تامین مسکن اقشار جامعه استفاده نماید.
این کارشناس مسکن اشاره کرد: دولت باید ابتدا واقعیت های بازار مسکن را بپذیرد. در گام بعد در دو بخش برای آینده این بازار برنامه ریزی کند. اول اینکه شرایط سیاسی و اقتصادی را به شکلی مدیریت کند که اقتصاد کلان به ثبات برسد. گام دوم، افزایش عرضه ی مسکن متناسب با تقاضای واقعی بازار است.
میرعمادی با انتقاد از دید درآمدی شهرداری ها به بخش مسکن اظهار داشت: اینکه شهرداری ها، بخش ساخت و ساز را به عنوان منبع درآمد نگاه کنند به تولید مسکن لطمه می زند. از جانب دیگر سازندگان با بروکراسی اداری و طولانی شدن پروسه صدور مجوز از طرف شهرداری ها مواجهند. در مواردی پروژه ها را به دلیلهای واهی متوقف می کنند.
وی تصریح کرد: در پردیس یک شرکت ترکیه ای که ۳۳ هزار واحد مسکونی را راه اندازی کرده بصورت فشرده در هر بلوک ۵۶ واحد ساخته بدون اینکه پارکینگ این آپارتمان ها را تامین کنند. ولی برای سازندگان ایرانی هزار نوع ایراد و اشکال می تراشند که باید پارکینگ و سرانه ها و خدمات تامین گردد. معتقدم هماهنگی لازم بین دولت و شهرداری ها در بحث تولید و عرضه مسکن باید بیشتر شود.




منبع:

1402/04/11
08:12:27
5.0 / 5
417
تگهای خبر: آپارتمان , بازار مسكن , بلوك , پاركینگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۲
پلات