بازار مسكن در فاز بالانس قیمت
پلات: از شروع سال جاری بازار مسكن شهر تهران با سنگین تر شدن وزن تورم در مناطق جنوبی در حال رسیدن به تعادل قیمتی قرار گرفت؛ نشانه هایی نیز از رشد منفی قیمتی در دو منطقه بروز كرده است.
به گزارش پلات به نقل از ایسنا، تحولات بازار مسكن پایتخت نشان داده است بعد از ایجاد فضای هیجانی در نیمه شمالی شهر تهران كه در سال قبل اتفاق افتاد، از اواخر سال ۱۳۹۷ افزایش قیمت به مناطق جنوبی تغییر مسیر داد. در سال قبل معمولاً در هر ماه مناطق ۵ و ۱ به ترتیب بالاترین افزایش قیمت مسكن شهر تهران را به خود اختصاص می دادند. در هفت ماه ابتدای سال ۱۳۹۷ منطقه ۵ پیشتاز تورم ملكی بود تا این كه از آبان ماه برای نخستین بار این رتبه به منطقه ۹ رسید و در ادامه به تدریج از سرعت افزایش قیمت در مناطق شمالی كاسته و به رشد مناطق جنوبی اضافه گردید.
در خردادماه امسال نیز منطقه ۱۰ با ۱۳۴ درصد افزایش نقطه به نقطه قیمت مسكن، ركورددار بالاترین میزان رشد سالیانه بود و منطقه ۱ با ۸۹ درصد كمترین افزایش را به ثبت رساند. الان میانگین قیمت در منطقه ۱۰ به ۹ میلیون و ۴۲۱ هزار تومان رسیده است. خردادماه سال قبل این رقم ۴ میلیون و ۲۳ هزار تومان بود.
در شرایطی كه در خردادماه ۱۳۹۸ میانگین افزایش قیمت آپارتمان در تهران ۱۰۴ درصد به ثبت رسیده این نرخ در مناطق ۱۰ تا ۲۰ به ترتیب ۱۳۴، ۱۲۹، ۱۰۴، ۱۱۴، ۱۰۰، ۱۰۳، ۱۰۲، ۱۰۰، ۱۰۸، ۱۰۵ و ۱۱۰ درصد افزایش را نشان داد. با این وجود در دو منطقه ۱۴ و ۱۵ تورم ماهیانه، منفی شد. در منطقه ۴ نیز تنها ۰.۷ درصد رشد ماهیانه را شاهد بودیم كه می تواند پیش نشانه ای از ورود تدریجی بازار مسكن به فاز ركود تلقی شود.
در شرایطی كه اردیبهشت ماه امسال میانگین قیمت مسكن در منطقه ۱۴ بالغ بر ۹ میلیون و ۸۸۰ هزار تومان بود در خردادماه به ۹ میلیون و ۵۲۰ هزار تومان رسید. معاملات این منطقه نیز كه در اردیبهشت ماه ۷۰۰ فقره بود در خردادماه به ۳۶۶ فقره تقریباً معادل نصف ماه قبل كم شد. در منطقه ۱۵ نیز میانگین قیمت در اردیبهشت ماه ۷ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان بود كه در خردادماه به ۷ میلیون تومان رسید. معاملات نیز از ۵۴۲ فقره در اردیبهشت ماه به ۲۹۹ فقره در خردادماه كم شد.
همین طور در منطقه ۴ تورم ماهیانه مسكن تنها ۰.۷ درصد بود. قیمت آپارتمان در این منطقه پهناور كه محله هایی همچون پاسداران، تهرانپارس، جوادیه، حكیمیه، خاك سفید، سوهانك، شمس آباد، شمیران نو، قنات كوثر و لویزان را در خود جای داده از میانگین متری ۱۴ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان در اردیبهشت ماه به ۱۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان در خردادماه رسید. این پایین ترین میزان رشد ماهیانه در این منطقه از آذرماه ۱۳۹۶ تا كنون بوده است. میزان معاملات نیز از ۱۱۱۵ فقره در اردیبهشت ماه به ۸۹۶ فقره كاهش یافت
قبل از این نیز گزارش های میدانی از افت معاملات و قیمت در بعضی محله های منطقه ۴ حكایت داشت. سكته ماهیانه قیمت مسكن در منطقه ۴ بعنوان دومین منطقه پر معامله تهران در صورت ادامه می تواند نشانه ای از نزدیك شدن بازار مسكن پایتخت به ركود ۱۲ فصلی باشد.
مالكان مجبور به كاهش قیمت مسكن می شوند
رئیس اتحادیه مشاوران املاك اظهار داشت: كاهش ۶۰ درصدی معاملات این پیام واضح را به طرف عرضه می دهد كه باید قیمت های پیشنهادی را پایین بیاورد و معتقدم در ماه های آینده این اتفاق می افتد.
مصطفی قلی خسروی اظهار نمود: شرایط فعلی بازار مسكن بسیار مشابه سال ۱۳۹۱ است كه قیمت خانه به دنبال جهش قیمت ارز، سه برابر شد. در آن فضا عده ای نیز روی توهمات قیمتی مانور دادند ولی نهایتاً با عنایت به افت معاملات، به ثبات قیمت رسیدیم. هم اكنون نیز این گونه است و معتقدم نرخ هایی كه بالا می رود توهمی بیش نیست؛ برای اینكه توان خرید مردم نمی رسد و معاملات حدود ۶۰ درصد نسبت به خرداد پارینه افت كرده است. شاید مالكان از قیمت اسمی خانه خود خوشحال باشند ولی اصل قضیه رقمی است كه معامله صورت می گیرد، نه آن چه از طرف مالك اعلام می شود.
خسروی اشاره كرد: معنای واقعی كاهش ۶۰ درصدی معاملات این است كه قدرت خرید مردم كاهش یافته و طبیعتاً طرف عرضه باید قیمت ها را پایین بیاورند. به اعتقاد من در ماه های آینده این اتفاق می افتد و مالكان مجبور می شوند قیمت های پیشنهادی را كاهش دهند.
منبع: پلات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب